Amandalmakronen

Licht knapperig van buiten, en een beetje kleverig en luchtig van binnen.  Een echte makroon kost veel tijd en geduld. Daarnaast spelen exacte oven temperatuur, precieze tijden van bakken en zelfs een bepaalde bakplaat een grote rol bij het maken van goede makronen. Lekker, maar niet echt makkelijk om te maken.

Maaaaaaar, voor deze amandelmakronen heb je geen geduld of een speciale bakplaat nodig! Behalve dat het super is om met weinig ingrediënten en tijd iets lekker te maken, is het ook nog eens makkelijk om mee te  nemen.

Wat heb je nodig?

-100 gram ongebrande amandelschaafsel
-3 eiwitten
-2 eetlepels honing (30 gram)
-Bakpapier

Macro’s voor ongeveer 1 amandelmakroon zoals op de foto: 
Koolhydraten – 5 gram – honing 
Eiwitten – 6 gram – eiwit 
Vetten – 8 gram – amandelschaafsel 

Het recept:

Verwarm de oven voor op 180gr. Klop in een vet vrije schaal de eiwitten stijf, zodat je de schaal op zijn kop kan houden en het eiwit witte pieken heeft. Vervolgens klop je de honig er door heen, en blijf gedurende een minuut doorkloppen.

Voeg dan het amandelschaafsel toe, en roer je het er voorzichtig door heen. Let op: Doe dit langzaam! Wanneer je dit te snel doet blijft het geheel niet luchtig.

Verdeel je mengsel op het bakpapier in de gewenste hoeveelheden. Plaats de bakplaat met de amandelmakronen in de oven en zet de oven nu op 170 graten. Laat ze 20 minuten bakken.

*TIP: Als je de makronen nog iets zoeter wilt hebben, en je houd van rozijnen, voel dan een grote hand rozijnen toe nadat je de amandelschaafsel door het geheel  heb geroerd.

Met wie wil jij deze makronen uitproberen bij de koffie of de thee?   Tag ons in je creatie @buildinghbodies en gebruik de hashtag #buildinghealthybodies

ENJOY!

 


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd