Appel wortel muffins

Yesss! Muffins met natuurlijke ingrediënten, geen zuivel of granen. We maakte dit recept aan een aantal weken geleden op zondag omdat we zin hadden in iets lekkers, en ik genoeg lekkers in de koelkast had liggen om iets lekkers uit te proberen. De appel en de wortel maken de muffins al lekker zoet, maar de rozijnen maken het af. Ik vergat zelf de honing, maar volgens Virgil is dit totaal overbodig!

Voel je vrij om het recept aan te passen naar eigen smaak, met natuurlijke ingrediënten zoals honing, noten, of andere groenten/fruit.

Ingrediënten (zoals wij de appel wortel muffins hebben gemaakt):

-1 appel
-2 wortels
-50 gram cashewnotenpasta (of andere notenpasta)
-3 eieren
-65 gram kokosrasp
-25 gram gebroken  lijnzaad
-2 eetlepels gesmolten kokosolie
-50 gram rozijnen (kleine handvol)
-Optioneel een eetlepel rauwe honing
-Eetlepel kaneel
-Halve theelepel zuiveringszout (baking soda, of bakpoeder)
-Snufje zout

Schil de appel, en rasp de appel en de wortel. Doe dit in een kom, en voeg de notenpasta toe. Mix het geheel goed door. Doe de eieren, kokosrasp, lijnzaad, honing, rozijnen, kokosolie, kaneel, backing soda en het beetje zout in de kom, en mix het door  de appel en de wortel heen. Maak een grof beslag. Het ziet er wellicht een beetje rommelig uit, maar no worries! Het komt helemaal goed.

Verdeel het beslag over muffinvormpjes. Ik heb er 8 muffins van gemaakt. Verwarm de oven voor op 180 graden, en zet de muffins ongeveer 25 minuten in de oven. Test of je muffins gaar zijn, door met een houten prikker in de muffin te prikken. Als de prikker schoon uit de muffin komt zijn ze klaar.

Macro’s voor 1 muffin:

10 gram koolhydraten
16 gram vet
6 gram eiwit

Laat ons weten wanneer jij deze muffins maakt, en welke toevoegingen je eventueel hebt gedaan.

Enjoy!


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd