Chocomousse

Ik (Gia) ben echt wel fan van chocomousse, maar eigenlijk eet ik de mousse uit de winkel al jaren niet meer. Heel af en toe, bijvoorbeeld met kerst, wilde ik nog wel eens een chocomousse in mijn mandje gooien, totdat ik deze chocomousse zelf maakte!! 

Houd je van pure chocola en eet je over het algemeen onbewerkt en puur? Dan is deze chocomousse echt niets voor jou. Je kan het uiteraard niet vergelijken  met de chocomousse uit de winkel. De mousse uit de winkel smaakt nóg luchtiger én veeeel zoeter. Maar het fijne van zoveel mogelijk onbewerkt eten is dat je smaak veranderd en je veel meer smaak proeft. Banaan en honing zijn dan vaak al zoet genoeg, en eerlijk is eerlijk, de structuur van deze mousse is prima! En, daarnaast is het fijn dat ik na mijn eigen gemaakte chocomousse tenminste geen buikpijn krijg, omdat het geen zuivel en allerlei e-nummers bevat.

Wel adviseer ik je om de mousse rondom je training te nemen, omdat er vrij veel koolhydraten in zitten. Die kan je het beste goed benutten. ;) Wil je wat minder koolhydraten? Neem dan iets minder banaan, maar dan word je mousse ook iets minder.

Wat heb je nodig voor 1 schaaltje chocomousse ?
-1 grote banaan (130 gram)
-½ rijpe avocado
-2-3 eetlepels biologische cacao (15 gram)
-1 thee lepel biologische honing (optioneel)

Toppings naar keuze: Wat jij lekker  vindt! Kokosrasp, noten, andere soorten fruit zoals aardbei, framboos of verse vijgen. Wij gebruikten: cacao nibs (5 gram) en amandelschaafsel (5 gram).

How to make?
Doe alle ingrediënten voor de chocomousse in de  blender. Mix en roer goed door. Voor meer chocolade smaak kan je nog wat cacao toevoegen, zeker als je van pure chocolade houdt. Virgil vindt pure chocolade nogal heftig, dus wanneer hij deze mousse maakt gebruik hij 1-2 eetlepels cacao en iets meer honing.
Daarna schep je de mousse in een schaaltje en bestrooi je de mousse met je favoriete topping. Je kan de mousse natuurlijk ook zonder topping eten!


Macro’s van de chocomousse zonder topping:
Koolhydraten: 40 gram
Vet: 11 gram
Eiwit: 5 gram

Enjoy & tag ons natuurlijk in je creatie! @Buildinghbodies #BHB

Groetjes, Virgil & Gia


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd