Ei met ham ontbijt

Een ontbijt hoeft echt niet te bestaan uit brood met beleg, crackers, yoghurt en/of muesli. Come onnnn guys, we doen dat alleen maar omdat dat in Nederland ‘zo hoort’, omdat we zo zijn opgegroeid. En eerlijk is eerlijk, 10 jaar geleden deden Gia en ik dit ook nog. Want wie eet er nou groenten en vlees/vis in die ochtend? “Dat is raar!”
.
Maar zeg nou eerlijk, een broodje met hagelslag en gestampte muisjes voor de kids, en een bak vol magere yoghurt met muesli is niet echt waar je je lichaam mee wilt ‘vullen’ in de ochtend. Dat het in Nederland nou normaal is om in de ochtend brood te eten met chocolade en andere ‘ontbijtproducten’ met heel veel suiker…. Daar kijken we niet meer van op.

.
Maar WAKE UP! Dit IS NIET gezond! Dit is niet iets wat je dagelijks wilt eten en waar je je lichaam mee wilt ‘voeden’. We weten dat heel veel mensen al een grote  verandering doormaken met hun voeding, en we hopen nog meer mensen wakker te schudden! Eet je porties groenten in de ochtend, met je eiwitten uit vlees/vis/ei of uit planten als je niet zoveel vlees wilt eten, en vul je portie gezonde vetten aan met plantaardige vetten uit noten, zaden, pitten, avocado, oliën etc.
Misschien even wennen in het begin, maar je lichaam zal je dankbaar zijn!
.

Het ontbijt, maaltijd 1, of hoe je het wilt noemen.. het allereerste wat er op de dag gegeten wordt = de favoriete maaltijd van Gia en het moet een goede maaltijd zijn! Het maakt niet uit hoe laat ze op staat, welke dag het is, waar ze is en hoe ze zich voelt, maar ze staat rustig wat langer in de keuken om een lekker ontbijt te maken. Van de week maakte ze ei met ham! Het is net geen ei met Bacon (mijn favorite @Virgilfkool), maar het smaakte pretty good ☺  *We eten heel af en toe varkensvlees per uitzondering. Dit is dus niet iets wat we dagelijks maken. Je kan dit recept ook maken door de ham te vervangen door plakjes kipfilet, kalkoenfilet, rookvlees, of rosbief. Wat je zelf lekker vindt.Ingrediënten voor dit recept:

- minimaal 150 gram groenten naar keuze. Wat gebruikte, paksoi, ui, paprika, champignons en prei.
- 2 plakken schouderham, of ander vlees naar keuze.
- 2 hele eieren, 2 eieren zonder eigeel
- zout/peper naar eigen smaak
- eventueel een beetje komijn
- eventueel wat kokosolie of ghee

How to make?
Easy! Snijd de groenten fijn. Verhit eventueel wat kokosolie of Ghee (boter) in de pan, en bak de groenten op. *Doe ondertussen de 2 hele eieren in een kom, en doe de andere twee eieren erbij zonder het eigeel. Doe het eimengsel in de pan bij de groenten. Nu kan je er voor kiezen om een roerei te maken, zoals Gia deed. Je kan ook een omelet maken en het ei heel houden.
Voeg vervolgens wat zout/peper/komijn toe naar smaak. Leg ondertussen 2 plakken ham op een  plank, en wanneer het ei licht bruin is geworden, schep je het eimengsel in de ham. Rol de ham op, en bak het nog even aan in de pan. Niet te lang, want de ham wordt snel bruin! Even 2-3 keer omrollen in de pan, en klaar! Enjoyy!
*Bepaal zelf hoeveel vet jij in deze maaltijd gebruikt, door minder of meer eigeel te gebruiken.

Macro’s voor dit ‘ontbijtje’:
- koolhydraten
15 gram vet (1 portie)
18 gram eiwit
1 portie groenten

Natuurlijk kan je dit ook in de middag maken als ‘lunch’, je kan het mee nemen naar je werk, want koud smaakt het ook heerlijk, en alle collega’s kijken in  je bakje wat voor lekkers je nu weer bij je hebt! Of maak dit ‘ontbijt’ ’s avonds. Maak je dit recept van de week, gebruik dan onze hashtag #BHB #Buildinghealthybodies en tag ons @buildinghbodies

ENJOY!

Groetjes, Virgil en Gia

 


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd