Home made frietjes

Een paar weken geleden deelden we ons recept met pompoen uit de oven met jullie, die je heel goed als vervanger van frietjes kan gebruiken.. maar natuurlijk gaat er niets boven frietjes van aardappel. Heb je een airfryer, én wat geduld om op je frietjes te wachten? Maak dan je eigen friet!!

Wat heb je nodig voor 2 personen:
-600-800 gram (biologische) aardappel
-zout
-paprika poeder

Bereiding:
 Je wast de aardappels in koud water met een harde  borstel, zodat ze goed schoon worden. Wij laten de schil er altijd om heen zitten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens boordevol vitaminen. Vervolgens snijd je de aardappels in reepjes, zo groot als je je frietjes wilt hebben. Zorg dat de stukjes niet té groot worden, want dan worden je frietjes niet zo gaar.
Vervolgens doe je alle gesneden frietjes in een vergiet, en zet je een pan onder het vergiet. Je gaat nu de aardappels wassen in de gootsteen, met het doel dat het water in de pan, onder je vergiet, helder wordt. In het begin zal het water troebel zijn. Blijf de aardappels net zo lang spoelen totdat het water helder is geworden. Dan doe je frietjes 10 minuten in de airfryer, zodat ze kunnen ´drogen´. Vervolgens haal je de frietjes (direct) er uit, verdeel je 2 eetlepels zonnebloem olie over de aardappels (bijna frietjes), en doe je ze opnieuw in de airfryer voor ongeveer 20 minuten (voeg paprika poeder toe). Haal de frietjes uit de airfryer. Nu kan je de frietjes zouten. Favorietje van @Virg) Eet smakelijk!!


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd