Home made kokos pannenkoek

De easy en snel te maken banaan-ei pannenkoek mag dan wel onze snelle favoriet zijn, afgelopen vrijdag maakte ik een hele berg pannenkoeken met kokosmeel voor Virgil. Hij was he-le-maal in zijn humeur toen hij deze pannenkoeken aan het opeten was. Liefde van de man gaat echt door de maag.

Niet alleen zijn deze pannenkoekjes super lekker, maar ze bestaan ook uit ontzettend goede producten. Er komt geen graanproduct aan te pas. Het soort meel dat ik voor deze pannenkoek heb gebruikt is Tapiocameel. Wellicht ken je dit meelsoort nog niet. Het is eigenlijk tapiocazetmeel, en dat is het zetmeel van de cassavewortel. Het is een fijn poeder, en het is erg geschikt om mee te bakken omdat het een luchtige structuur geeft.

Ingrediënten voor 3 porties van 4-5 kleine pannenkoekjes. Virgil at uiteraard 2 porties, zoals op de foto. 

-3 x ei (M/L)
-200 ml kokosmelk (gewoon de volle variant)
-1 eetlepel honing
-1-2 eetlepel verse citroensap
-60 gram kokosmeel
-60 gram tapioca meel
-1 theelepel backing soda of bak poeder
-1 mespuntje zout
-Kokosolie of roomboter om in te bakken, of je hebt een pan met anti aanbak laag. Dan is dat ook voldoende.
– optioneel, fruit zoals blauwe bessen of aardbeien

*Wij gebruikten voor dit gerecht allemaal biologisch producten.

How to make?

1. Klop de eieren los in een grote schaal.
2. Voeg de kokosmelk, honing en citroen toe, en meng het geheel goed door elkaar heen.
3. Meng in een aparte bak de kokosmeel, met de tapiocameel en de bakpoeder of backing soda.
4. Meng, heel rustig steeds 40-50 gram van de meel, door de kom met de eieren en de kokosmelk. Roer goed door, en voeg daarna weer 40-50 gram van de meel toe. Herhaal dit nog een keer, en meng het geheel goed door elkaar heen. Op dit moment vond ik het beslag iets te dik en ik had geen kokosmelk meer, dus heb ik er een beetje water aan toegevoegd en goed door elkaar gemengd.
5. Verwarm de pan, en schep kleine pannenkoekjes in de pan. Wij houden niet van hele dikke pannenkoeken, dus ik zorg altijd dat ze redelijk dun zijn. Ik had de pan op middelhoog vuur staan, en op het moment dat er belletjes in de bovenkant van de pannenkoeken komen, is het tijd om ze om te draaien. Je bakt de pannenkoeken ongeveer 2-4 minuten per kant.

Wanneer je kiest om blauwe bessen in de pannenkoeken te verwerken, kan je ze toevoegen wanneer je kleine luchtbelletjes ziet verschijnen. Snijd de blauwe bessen door de helft, en druk ze  goed stevig in het beslag als je de luchtbelletjes ziet. Dan draai je de pannenkoek om, en bak je de kant met de blauwe bessen nog 2-3 minuten mee.

6. Herhaal dit tot je beslag op is. Ik bewaarde de pannenkoekjes tussen 2 borden, maar je kan ook folie gebruiken om alle pannenkoeken warm te houden.
7. Gebruik wat fruit of andere toppings die je lekker vindt, maar dat is helemaal niet nodig om ze op smaak te brengen, want ze smaken heerlijk!!!

Macro’s voor 1 portie van 4-5 kleine pannenkoekjes:
25 koolhydraten
16 vet
12 eiwit

Laat ons weten hoe ze smaakte, en gebruik onze hashtag #buildinghealthybodies of @buildinghbodies

ENJOY!

Groetjes, Virgil en Gia

 


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd