Zalm ingerold in spinazie en sla

Afgelopen zondag was het opeens super fris buiten, dat zagen we even niet aankomen, aangezien we twee weken geleden nog in ons t-shirt buiten liepen. Dus dat betekende: houtkachel aan! En wat is er nou lekkerder dan bij de houtkachel zitten op zondag middag, met wat hapjes. En dat kan natuurlijk niet als je gezond wilt eten: Oke, dat is BULLSH*T !!

Een beetje creativiteit, en je hebt een heerlijke plank vol met hapjes. Zoals de meeste van jullie wel weten gaan we zelf geen uren in de keuken staan, maar kopen we ook niet de kant en klare hapjes uit de supermarkt. Meestal hebben we wat gesneden groenten, zowel rauw als wat groenten uit de oven. Verder wat nootjes, soms een stukje pure chocola of kikkererwten uit de oven, en voor de eiwitten wat vlees of vis.
Dit weekend hadden we niet zoveel in huis, maar wat we nog wel in overvloed hadden en wat snel opgegeten moest worden was; sla, spinazie en 2 pakjes zalm. Omdat het zonde is om al die sla weg te gooien, maakte we rolletjes met zalm, citroensap, sla en spinazie. Normaal doen we er ook een plak komkommer tussen, maar ook de komkommer was op. Het smaakte er niet minder om, dus ook als je geen komkommer hebt, is dit een lekkere en gezonde ‘snack’!

Benodigdheden:
- Sla (romeinse sla heeft groot blad)
- Spinazie
- Zalm
- Wat citroensap
- Zout en peper
- Prikkertje

How to make:
Heel simpel! Je legt de romeinse sla op een plank, en je legt het plakje zalm er op. Daar boven een dun pakje komkommer (snijd de komkommer in de lengte, dan heb je een lagere plak), en wat spinazie. Wat citroensap, zout en peper er op, en oprollen maar. Prikker er in, en je rolletje  blijft netjes liggen. J
Zeker in combinatie met wat andere hapjes, heb je het idee dat je lekker wat kan eten, zonder dat je ongezond of veel te veel binnen krijgt.

Heb jij favoriete en gezonde hapjes voor in weekend? Let us know! Lekkere tips zijn altijd welkom. #BHB #Buildinghealthybodies @Buildinghbodies


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd